Hello... カナダのトロントに位置するジョージ ブラウン カレッジでのライフをできる限りアップしていきます!

2/21/2011

Happy Family Day

明日からいよいよプレイスメントがスタートします。

私が行く場所は家の近所のNursing Home。オリエンテーションに2日間行ったので実際の仕事に対しては緊張するけど、全然行かずに初日を迎えるよりはましかな?と思ってます。

日本人の入居者が30名ほどいるとのことなので日本語がしゃべれるかな?とちょっと期待しています。

今日は緊張しているのでそれを忘れるべくApple CrumbleとKaleサラダを作りました。

Apple Crumbleはこんなに簡単にできるんだって思うくらい簡単!
アイスにのせてもおいしいです、きっと。
おいしくないリンゴを買ってしまったときに是非どうぞ。

<材料>


3-4 good baking apples (Jonagold, Pink Lady, Granny Smith, etc.)
2 tablespoons sugar or honey, more or less to taste
1 cup all-purpose flour
6 tablespoons unsalted butter, at room temperature, cubed
1 teaspoon ground cinnamon, or more to taste
1/2 teaspoon salt
1/2 packed cup light brown sugar
2/3 cup rolled oats (optional)
1/2 cup chopped walnuts or pecans (optional)


<レシピ>

1.Preheat the oven to 375 degrees F. Peel and core apples, then chop in roughly 1/3 to 1/2-inch chunks. Place apples in a glass pie plate and sprinkle them with sugar. If you don't have a glass pie plate, anything ceramic or glass that's 9x9 inches (but no bigger) should do fine.

2.In a large bowl, stir together the flour, cinnamon and salt. Add the butter and rub it into the flour with your fingers, mix well with a pastry blender, or pulse the dry ingredients and butter in a food processor until the mixture resembles crumbs. Mix in the brown sugar until blended.
Sprinkle the crumble mixture evenly over the apples.

3.Bake until the topping is crisp and golden, which should be 25-30 minutes. Serve warm.

ちなみに私はリンゴの皮はむかずに焼きました。すんごい簡単!

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